Śniadanie:
Mleko 2% tłuszczu (szklanka – 250 ml) z płatkami kukurydzianymi (ok. 1 szklanka – 30g) i łyżką miodu (25g). Brzoskwinia (80 g). Herbata owocowa lub ziołowaII Śniadanie:
Chleb zwykły (3 kromki) z masłem (15g). Twarożek: ser twarogowy półtłusty (100g) z łyżką śmietany 12% (12g), rzodkiewką (15g), pomidorem (24g – pół małego pomidora) i szczypiorkiem. Sok pomarańczowy (szklanka – 200g)Obiad:
I danie: Zupa jarzynowa (głęboki talerz – 400g)II danie: Morszczuk grillowany lub zapieczony w folii w piekarniku przyprawiony niewielką ilością białego pieprzu, sokiem z cytryny i koperkiem (100g), z ziemniakami (200g – ok. 3 sztuk; WAŻNE: ziemniaki powinny być moczone przed ugotowaniem, rozdrobnione w mniejsze kawałki i gotowane w wodzie, którą w trakcie gotowania należy wymienić na świeżą, poprzednią wylewając – ze względu na konieczność zmniejszenia ilości potasu w diecie), szpinakiem (50g świeżych liści szpinaku – ok. 2 garście podsmażone krótko na łyżce oliwy z oliwek (12g) z dodatkiem czosnku (ząbek – 5g) oraz surówką z selera, marchwi i jabłek (100g) z dodatkiem łyżki oleju rzepakowego (12g)